علت و علائم سنگ کیسه صفرا + روش درمان سریع سنگ صفرا

علت و علائم و درمان سنگ کیسه صفرا


برای دفع سنگ کیسه صفرا چه بخوریم
ایا سنگ کیسه صفرا خطرناک است
علائم سنگ کیسه صفرا در زنان
اگر سنگ کیسه صفرا را عمل نکنیم چه میشود
علت سنگ کیسه صفرا در زنان
سنگ کیسه صفرا از طریق ادرار دفع میشود یا مدفوع
آبغوره برای سنگ کیسه صفرا
درمان سنگ کیسه صفرا دکتر خیراندیش

صفرا یکی از اندام هایی است که در روند هضم غذا بسیار کمک کننده است. کیسه صفرا زیر کبد قرار گرفته و مایه زرد رنگ و کمی مایل به سبز در خود دارد که به آن مایع صفراوی گفته میشود. این مایع باعث هضم غذا میشود. هنگامی که غذاهایی با کلسترول بالا مصرف می کنید در صفرای شما سنگ ایجاد می شود. در این مقاله علت تشکیل، راه های تشخیص و درمان سنگ کیسه صفرا را در اختیار شما قرار میدهیم.

علت ایجاد سنگ صفرا | علایم سنگ صفرا | روش درمان سنگ صفرا

علت تشکیل سنگ کیسه صفرا

سنگ های کیسه صفرا ۸۰ درصد از جنس کلسترول و ۲۰ درصد از جنس نمک کلسیمی و بیلی روبین هستند. سنگ های کیسه صفرا به سه دلیل تشکیل میشوند که در ادامه این دلایل را به شما معرفی میکنیم.

🔵 تولید صفرای غلیظ: هنگامی که روند کاری کیسه صفرا با مشکل روبرو شود کیسه صفرا توانایی تخلیه مایع داخل خود را ندارد، در این صورت مایع داخل کیسه صفرا حبس شده و زمینه ایجاد سنگ در کیسه صفرا فراهم میشود.

🔵وجود کلسترول بیش از حد : مصرف کلسترول بیش از حد باعث ایجاد سنگ های زرد رنگ در کیسه صفرا میشود. هنگامی که کبد کلسترولی بیش از میزان محلول کیسه صفرا تولید کند سنگ های بسیار سختی در صفرا تشکیل میشود.

🔵وجود بیلی روبین بیش از حد: آسیب های کبدی و اختلالات خونی باعث حذف گلبول های قرمز قدیمی تولید شده توسط کبد می شود و این امر سبب افزایش بیلی روبین خواهد شد. در این صورت صفرا می تواند بیلی روبین را تجزیه کرد و سبب ایجاد سنگ های قهوه ای و مشکی رنگ میشود.

علائم سنگ کیسه صفرا

وجود درد در قسمت بالایی شکم، ایجاد درد زمانی که غذاهای چرب و سرخ کردنی میخورید، تهوع، استفراغ، ادرار تیره رنگ، دل درد زیاد، اسهال،گاز معده و سوءهاضمه همگی از علائم ابتلا به سنگ کیسه صفرا هستند.

گاها ممکن است مشکلات کیسه صفرا علائمی با خود به همراه نداشته باشند، که این در ۸۰ درصد مواقع اتفاق می افتد. در اکثر مواقع تشخیص سنگ صفرا در زمان انجام جراحی های شکمی و آزمایش با اشعه ایکس صورت میگیرد.

تشخیص سنگ کیسه صفرا

🔴سونوگرافی: سونوگرافی با تهیه تصویر از شکم وجود مشکل  در صفرا و کولسیستیت حاد را قابل تشخیص می کند.

همچنین بخوانید:  درمان سیاهی لب با روش های کاربردی؛ علت سیاه شدن لب چیست؟

🔴آزمایش خون: در آزمایش خون با توجه به میزان بیلی روبین در خون میتوان از وضعیت صفرا مطلع شد.

🔴اسکن رادیونوکلئید: انجام این سبک اسکن یک ساعت زمان میبرد و در آن عفونت و انسداد مجاری مشخص میشود.

🔴سی تی اسکن: تصویربرداری از کبد و ناحیه شکمی فرد باعث تشخیص سنگ صفرا میشود.

🔴 روش ERC: در این روش مشکلات پانکراس و صفرا با استفاده از دوربین و اشعه ایکس بررسی میشود.

درمان سنگ کیسه صفرا

گاهی اوقات سنگ صفرا دارید و بدون اینکه متوجه آن شوید خود به خود از بین میرود. اغلب سنگ های صفرای با علائم درد باید از طریق عمل جراحی از بدن خارج شود. همچنین درمان های خانگی نیز میتوانند مدثر باشند ولی باید توجه داشته باشید در صورت مشاهده درد حتما به پزشک مراجعه کنید و در صورت انجام عمل رژیم غذایی مناسب را رعایت کنید.

عمل لیزر سنگ کیسه صفرا

در این عمل کیسه صفرا را با استفاده از اشعه لیزر قطع میشود و کیسه دارای سنگ از حفره ایجاد شده در شکم خارج میشود. این عمل حساسیت زیادی دارد و باید توسط دکتر با تبحر بالا انجام شود.

افرادی مثل سالمندان، سابقه خانوادگی سنگ صفرا، زنان و افرادی که رژیم غذایی سالمی ندارند تا حد زیادی در معرض این بیماری هستند. بهتر است از رژیم غذایی مناسب و ورزش های لاغر کننده برای جلوگیری از ایجاد سنگ صفرا استفاده کنید. در صورت مشاهده درد به سرعت به پزشک مراجعه کنید.

آخرین بروز رسانی در : دوشنبه 5 تیر 1402

نظرات کاربران

Loading more posts...
کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام مجله یتو و لینک مستقیم بلا مانع است. تمامی تصاویر از سطح اینترنت جمع‌آوری شده‌اند. برای حذف تصاویر با ایدی تلگرام @siz_dah ارتباط برقرار کنید.