با کمی زعفرون، زرشک و خلاقیت میتونی تزیین پلو مجلسی رو به یه هنر چشمنواز و مهمونپسند تبدیل کنی
تزیین پلو مجلسی فقط یه کار اضافه نیست، بلکه بخش مهمی از پذیراییه که نشون میده چقدر برا مهمونات وقت گذاشتی و غذا برات فقط یه وعده نیست، یه حسه، یه احترامه. وقتی برنج رو دم میذاری، بوی زعفرون خونه رو پر میکنه، وقتی گوشت یا مرغت رو آماده میکنی، همه چی بوی مهمونی میده، ولی لحظه طلایی وقتیه که بخوای اون پلو رو تزئین کنی. اونجاست که دستپختت از خوشمزه بودن به خوشگل و چشمنواز بودن هم میرسه و وقتی بشقابا میرن سر سفره، همه میگن: “وااای اینو خودت درست کردی؟!”
یکی از محبوبترین و سنتیترین روشهای تزیین پلو مجلسی استفاده از زرشک، خلال بادام و پسته، هویج و خلال پرتقاله. اینا هم رنگ دارن، هم عطر، هم یه بافت خوشمزه به برنج میدن. مثلاً برنج زعفرونی رو جدا آماده میکنی، بعد یهقسمت از برنج رو با زرشک تفتداده قاطی میکنی، یه قسمت رو با خلال پرتقال شیرینشده، یه قسمت با خلال پسته و بادام. بعد اینا رو با طرح گل یا خورشیدی روی پلو میچینی و یه هارمونی خوشرنگ درست میکنی که حتی قبل از خوردن، همه عاشقش میشن.
یه ترفند خفن دیگه برای تزیین پلو مجلسی استفاده از قالبهای گرد یا قلبیه. یعنی بهجای اینکه برنج رو همینطوری بریزی تو دیس، اول داخل قالب فشردهش کنی، بعد برگردونی توی ظرف اصلی. بعد روی اون فرم قشنگ، با زعفرون یا زرشک طرح بندازی.
حتی بعضیا برای هر نفر توی یه قالب جدا پلو سرو میکنن که خیلی منظم، شیک و هیجانانگیز درمیاد. اینطوری سفره خیلی منظمتر دیده میشه و هر کسی احساس خاص بودن میکنه. برای سفرههایی که میخوای توی عکس هم خاص باشن، این ترفند خیلی بهدردبخوره.
اگه بخوای یه سبک مدرن و خاص رو امتحان کنی، توی تزیین پلو مجلسی میتونی از سبزیجات رنگی بخارپز شده یا گریل شده استفاده کنی. مثلاً نوارهای باریک هویج، لوبیاسبز، فلفل دلمهای رنگی، یا حتی گل کلم بنفش میتونن کنار برنج یه قاب رنگی جذاب بسازن.
اگه پلو سفید باشه، این رنگها بیشتر به چشم میان و کل بشقاب یه حالت تابلو نقاشی به خودش میگیره. حتی بعضیا از فلفل دلمهای حلقهای یا گوجه گیلاسی واسه تزئین استفاده میکنن. ترکیب سنت و مدرنیته دقیقاً همینجاست که با یه ظرف غذا، یه اثر هنری هم خلق میکنی.
یکی از جذابترین و پرطرفدارترین دیزاینها برای تزیین پلو مجلسی سبک گل رز زرشکیه. زرشک تفتدادهشده با کره و شکر ملایم رو جمع میکنی و به حالت گل رز درمیاری، بعد اون رو روی یه برنج زعفرونی یا سفید میذاری. اطرافش رو با خلال بادام بپوشونی، یه طراحی ظریف درست میکنی که همه عاشقش میشن. میتونی وسط این گلها یه قطره زعفرون یا کره آبشده بریزی که برق بزنه و کل دیس بدرخشه. برای مهمونیهای خودمونی که میخوای یه ذره خاصتر باشه، این مدل تزئین هم راحته هم پرافکت.
یه ایده خوشگل و خیلی سنتی توی تزیین پلو مجلسی اینه که خورشت یا گوشت تکهای یا مرغ رو مثل یه قاب دور پلو بچینی. مثلاً خورشت قیمه رو بهجای اینکه جدا بدی، قشنگ دور پلو رو با تکههای گوشت و خلال سیبزمینی بچینی که از اول بشه با چشم خورشت رو هم دید. یا تکههای مرغ رو روش بذاری و اطرافشو با زرشک و خلال تزئین کنی. اینطوری سفره هم رنگینتر میشه، هم اشتهاآورتر. مخصوصاً واسه مهمونیهایی که مهمونا با غذا عکس میگیرن، این مدل تزئین کلی امتیاز داره.
حتی برای تزیین پلو مجلسیای که سادهتره، میتونی فقط با چند قاشق زعفرون و یکم زرچوبه یه نقاشی روی پلو درست کنی. یه طرح ساده مثل قلب، یا یه خط مورب، یا حتی چند دایره وسط برنج که از مرکز تا کنارهها ادامه پیدا کنه. همین سادگی و ذوق کوچیک نشون میده که چقدر به پذیراییت اهمیت میدی. بعضیا حتی با قاشق، طرحهای خاص مثل شانه ماهی یا امواج درست میکنن روی پلو که خیلی خوشگل میشه. واقعاً تزیین پلو یه جور ابراز عشقه، یه زبان بیکلام ولی پر از احترام.
یه نکته مهم دیگه اینه که توی تزیین پلو مجلسی ترکیب رنگا خیلی مهمه. یعنی اگه قراره از زرشک استفاده کنی، کنار زعفرون عالی میشه. اگه از سبزی پلویی یا شوید استفاده میکنی، یه نقطهی زرد یا قرمز هم بذار که ترکیب رنگهات بیروح نباشه. بعضیا از گلمحمدی خشک شده هم استفاده میکنن که هم رنگ قشنگی میده هم یه عطر خاص سنتی به غذا اضافه میکنه. این ترکیبها نهتنها زیبایی دارن، بلکه فضای سفره رو هم پرعطر و خاص میکنن. واقعاً یه دیس برنج خوشرنگ، قبل از اینکه خورده شه، با چشم خورده میشه!
در نهایت، تزیین پلو مجلسی فقط خوشگلکاری نیست، یه نشونهی ذوق و احترامه. نشون میده که تو فقط برای سیر کردن شکم غذا نپختی، بلکه میخواستی لحظه بسازی، خاطره خلق کنی و مهمونا رو خوشحال کنی. با کمی زحمت اضافه، یه دیس پلو میتونه مثل یه اثر هنری وسط سفره بدرخشه. چه برای جشن باشه، چه برای یه مهمونی ساده، چه برای افطار یا نذری، یه تزیین خوب یعنی یه دل بزرگ که با غذا عشق پخش میکنه.
یکی دیگه از روشهای خلاقونه برای تزیین پلو مجلسی استفاده از ترکیب برنج با رنگهای طبیعی مختلفه. یعنی بهجای اینکه فقط از زعفرون استفاده کنی، میتونی بخشی از برنج رو با آب لبو صورتی کنی، یه قسمت دیگه رو با زعفرون زرد، یه قسمت رو با اسفناج پخته سبز، و حتی یه قسمت کوچیک با زرشک تیرهتر.
این برنجهای رنگی رو میتونی به شکل نواری یا شطرنجی یا حتی گلبرگی روی دیس بچینی که کل مهمونا با دیدنش ذوق کنن. این مدل دیزاین خیلی خاص، سالم، و کاملاً طبیعی درمیاد، مخصوصاً برای کسایی که هم دنبال غذاهای رنگی هستن، هم نمیخوان از رنگ خوراکی استفاده کنن. یه همچین سفرهای بدون اینکه حتی خورشت وسط باشه، خودش دلبره و همه رو سیر میکنه با نگاه اول.
اگه دنبال یه تزئین مجلسی ولی با حالوهوای سنتی هستی، توی تزیین پلو مجلسی حتماً از برنج قالبزده به شکل گل یا خورشید استفاده کن. یعنی برنج زعفرونی رو با یه قالب گل کوچیک یا حتی با دست توی کفگیر فرم بده، بعد اون گلهای کوچیک رو یکییکی دور دیس بچین. وسط دیس هم یه کوه سفید از برنج ساده درست کن و روش یه گل بزرگتر از زرشک بذار. اطراف دیس رو هم با خلال بادوم، چند تکه گوشت ریشریش یا مرغ سرخشده تزئین کن.
مطالب جذاب از سراسر وب
- انواع محصولات حصیری | ۱۵ عکس از چیدمانهای زیبای مینیمال با اکسسوریهای حصیری طبیعی
- معرفی انواع تناژهایی که با رنگ موی قرمز آتشی هماهنگ هستند از قرمز آتشی تا شرابی ارغوانی!
- ست روتختی جدید | جذابترین مدلها برای عروس داماد های خاص پسند!! + گالری عکس
- مانتو اسپرت زنانه خاص؛ یک مانتو که میتونه استایل تو رو از همیشه جذابتر کنه
- کیک تولد مینی خاص کوچیک و خوشمزه و فراموشنشدنی بهترین انتخاب برای سورپرایزهای دونفره
- استایل ترند با رنگ نارنجی؛ چطور با این رنگ انرژیبخش خاصتر دیده بشیم؟
- معرفی جدیدترین مدلهای گوشواره شیک مشکی دخترانه
- پیراهن سبز بلند ساحلی یه انتخاب کاربردی مناسب فصل بهار و تابستان
- گوشیهای جدید TCL 60 | قیمت اقتصادی، امکانات پرچمدار!
- هوش مصنوعی و اینترنت 6G | ترکیبی که اینترنت رو متحول میکنه!
نظرات کاربران