با تزیین آش مجلسی میتونی یه حس صمیمی و گرم به سفره بدی و از همون اول مهمونا رو مجذوب غذات کنی
تزیین آش مجلسی فقط یه مرحله آخر نیست، بلکه یه بخش اساسی از کل حال و هوای پذیراییه. آش بهخودیخود یه غذای مهربون و صمیمیه، اما وقتی قراره سر سفرهی مهمونی یا مراسم خاص بیاد، دیگه نمیتونه همینطوری ساده و بیآرایش باشه!
باید خوشگل و آراسته بشه، باید وقتی در قابلمه رو برمیداری یا وقتی کاسهها چیده میشن، همه با ذوق بگن: «وااای این چقد قشنگه!». از کشیدن سادهترش با روغن نعنا داغ گرفته تا طرحهای گلدار و پیچیده با کشک و پیازداغ، همشون میتونن حال و هوای یه آش ساده رو به کلی عوض کنن. خلاصه اینجا همونجاست که خلاقیت، سلیقه و ذوق خانوم خونه یا هنرمند قابلمهبهدست میدرخشه.
معمولترین و اصیلترین روش تزیین آش مجلسی استفاده از سهتا عضو جدانشدنیه: کشک، نعنا داغ و پیاز داغ. اما این سهتا فقط وقتی جذاب میشن که با ترکیب درست و طرح قشنگ روی آش ریخته بشن. مثلاً با قیف شیرینیپزی یا حتی یه کیسهفریزر که تهش یه سوراخ ریز داره، میتونی کشک رو به صورت مارپیچ یا گلگل روی آش بریزی.
بعدش با یه قاشق یا خلال چوبی، طرحا رو بکش و تبدیلشون کن به گل، برگ یا حتی اشکال سنتی ایرانی. پیازداغ رو هم میتونی وسط گلها بریزی یا دورتادور کاسه پخش کنی تا یه قاب طلایی بسازه. نعنا داغ هم اون رنگ تیرهی قشنگو میده که هم عطر میپاشه تو فضا، هم هارمونی رنگی زیبایی میسازه.
اگه بخوای یه مقدار مدرنتر عمل کنی، میتونی توی تزیین آش مجلسی از موادی مثل سیر داغ، زعفران، گل محمدی خشک، یا حتی گردوی آسیابشده استفاده کنی. اینا باعث میشن طعم آش خاصتر و عمیقتر بشه و در عین حال رنگهای متفاوتتری روی سطح آش ایجاد کنی. مثلاً یه طرح خورشیدی درست کن که مرکز خورشید پیازداغ باشه، شعاعها با کشک و نعنا داغ باشن، و دور تا دورش با زعفران یا گل محمدی رنگ گرفته باشه. این ترکیب نهتنها چشمنوازه، بلکه بوی بینظیری هم ایجاد میکنه که آدمو از راهرو میکشه سمت سفره. یه همچین دیزاینی واقعاً یه جور هنر خوراکیه!
حتی توی بعضی مهمونیها، برای تزیین آش مجلسی از سبزی خوردنهای ریزشده، خلال بادام یا خلال پسته استفاده میکنن که یه بافت ترد و خوشگل به ظاهر آش میده. تصور کن یه آش رشته غلیظ و خوشرنگ داری، بعد روی هر کاسه، یه طرح گل درست شده از خلال پسته و بادام باشه که وسطش با یه قطره کشک تکمیل شده.
هم چشم رو نوازش میده، هم مزه رو. این ترفندای کوچیک نشون میده که صاحبخونه چقدر براش مهمه غذاش فقط خوشمزه نباشه، بلکه زیبا، دلبر و دعوتکننده هم باشه. چون غذا فقط یه وعده نیست، یه تجربهی چندحسیه که ظاهر هم توش نقش مهمی داره.
یکی دیگه از روشهای خاص تزیین آش مجلسی استفاده از برشهای نازک لیمو عمانی، خلال فلفل قرمز یا حتی برگ تازه نعنا برای زیبایی و تکمیل فضاست. مثلاً اگه بخوای یه آش جو سفید و خوشرنگ رو تزئین کنی، چند تا حلقه لیمو عمانی روی سطحش بذاری و چند قطره زعفرون روی کشک بچکونی، از یه آش ساده، یه شاهکار درست کردی. اگه وقت و حوصلهت بیشتر باشه، حتی میتونی با لایهلایه کردن مواد و کشیدن طرحهای خاص، آش رو به سبک ویترینی تزئین کنی. مهم اینه که آش علاوهبر خوشطعمی، وقتی بیاد روی میز، همه از دیدنش لبخند بزنن.
حتی میتونی توی تزیین آش مجلسی از قالبهای خاص استفاده کنی. یعنی بهجای اینکه آش رو توی قابلمه سرو کنی، اونو توی کاسههای بزرگ یا حتی قالب ژلهای بریزی تا فرم بگیره. بعد موقع سرو، اون رو برگردونی توی دیس و با کشک و نعنا و پیازداغ تزئینش کنی. این روش مخصوصاً توی مهمونیهای شلوغ که میخوای غذا مرتبتر و شکیلتر سرو شه، خیلی جواب میده. یا اینکه آش رو داخل کاسههای سفالی کوچک بچینی و برای هر نفر یه ظرف خوشگل و تزئینشده بزاری که هم حس سنتی داشته باشه، هم خیلی خاص و مرتب باشه.
اگه اهل تزیینای فانتزی باشی، میتونی توی تزیین آش مجلسی از برگهای جعفری تازه یا حتی گلبرگهای خوراکی کمک بگیری. مثلاً چند برگ جعفری تازه رو مثل برگ گل کنار هم بچین، وسطشو با یه قطره کشک پر کن، و کنارش یه نوار باریک از پیازداغ قرار بده.
یا اگه بخوای خیلی خاصتر باشی، از گوجه خشکشده یا چیپس پیاز واسه تزئین استفاده کن. ترکیب بافت خشک با بافت خامهای کشک و بافت چرب نعنا داغ، یه تابلوی هنری قشنگ میسازه که هم خوشطعم و هم خوشرنگه.
در نهایت باید گفت تزیین آش مجلسی فقط به خاطر زیبایی نیست؛ بلکه نشونهی احترام به مهمونه. وقتی یه کاسه آش ساده، اینقدر با دقت، رنگ و طرح تزئین میشه، مهمون حس میکنه که براش وقت گذاشته شده، براش ذوق خرج شده، و این یعنی یه پذیرایی تمامعیار و باارزش. آش، حتی اگه ساده باشه، با یه تزئین درستوحسابی، میتونه خاطرهساز بشه؛ یه عکس خوشگل بسازه، یه تعریف بلند بالا بگیره، یا حتی یه نفر رو عاشق آش کنه که قبلاً علاقهای بهش نداشته.
یه ایده خیلی خوشگل برای تزیین آش مجلسی اینه که از قالبهای کوچک برای درست کردن تزئینات جداگانه استفاده کنی. مثلاً کشک رو بریزی توی قالب قلبی یا گلدار سیلیکونی، بذاری توی یخچال که فرم بگیره، بعد به آرومی روی آش قرار بدی. یا حتی پیازداغ رو داخل قالب بریزی تا توی شکل خاص بمونه.
این مدل دیزاین خیلی برای آشهایی که توی مهمونی رسمی سرو میشن مناسبن، چون هم حرفهایتر دیده میشن هم متفاوتترن. مهمونا وقتی یه کاسه آش ببینن که روش یه قلب کوچیک کشکی با برگنعنا خشک چیده شده، مطمئناً ذوق میکنن و عکس میگیرن! همین جزئیات کوچیکه که یه پذیرایی ساده رو تبدیل میکنه به یه مراسم خاص و بهیادموندنی.
مطالب جذاب از سراسر وب
- کامپیوتر زنده؟ | با اولین کامپیوتر بیولوژیکی آشنا شوید!
- دستبند بافتنی دخترونه خاص؛ ۱۵ ایده منحصر بهفرد که همه عاشقشون میشن
- استایلهای برتر لباس مجلسی ترند برای جشنهای عروسی
- بهترین رنگها برای پیراهن عروسکی کوتاه زنانه شیک و راحت برای هر فصل در سال 2025
- انواع محصولات حصیری | ۱۵ عکس از چیدمانهای زیبای مینیمال با اکسسوریهای حصیری طبیعی
- شومیز حریر جذاب انتخابی برای خانومای خوشسلیقه و استفاده در مراسم های شاد
- دریانوردی پیشرفته فیلیپینیها در دوران باستان! | کشف جدید همه را انگشت به دهان گذاشت!
- اگه دنبال یه اکسسوری خفن میگردی انگشتر زنجیر دار دخترانه رو از دست نده
- استند موبایل کیوت | اگه به جزئیات علاقه داری این استندها برای تو ساخته شدن!!
- مانتو ارغوانی ترندی؛ با این مانتو دیگه نیازی به فکر کردن به استایل نداری
نظرات کاربران